Trecerea la sistemul unic de supraveghere a băncilor din UE, amânată până la finele anului viitor

Postat la 21 iunie 2013 53 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) va prelua probabil răspunderea de supraveghetor unic al băncilor din Europa spre sfârşitul anului viitor, implementarea proiectului uniunii bancare întârziind din cauza procedurilor de avizare din Germania.

Trecerea la sistemul unic de supraveghere a băncilor din UE, amânată până la finele anului viitor

 Iniţial, tranziţia către un sistem cu un supraveghetor unic al băncilor din UE, sub umbrela BCE, era prevăzută pentru luna martie a anului viitor, fiind amânată ulterior până în iulie.

Surse oficiale europene au afirmat însă pentru Bloomberg că noul termen pentru trecerea la noul regim de supraveghere centralzat este finalul anului viitor, parţial din cauza procedurilor de avizare dni Germania.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat că învinuirea Germanei pentu întâziere este "o prostie".

"Legislatura gemană nu este de vină pentru vreo întârziere din Europa. Am anunţat din timp că avem nevoie de ratificarea mecanismului unic de supraveghere printr-un proces legislativ", a afirmat Shauble joi seară la Luxemburg, după încheierea şedinţei miniştrilor Finanţelor din zona euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trecerea-la-sistemul-unic-de-supraveghere-a-bancilor-din-ue-amanata-pana-la-finele-anului-viitor-10997705
10997705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.