Tratamentul oficial anti Covid, o enigmă mai mare ca boala în sine

Postat la 01 septembrie 2020 447 afişări

Tratamentul oficial anti Covid, o enigmă mai mare ca boala în sine

Un studiu publicat recent în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane arată că Remdesivirul nu a redus simţitor mortalitatea dată de Covid. Autorii studiului: Este nevoie de studii pe scară largă care să arate rezultatele clinice concrete

România a primit deja o primă tranşă de Remdesivir pentru 1.200 de pacienţi. 5 doze de Remdesivir costă în jur de 3.000 de euro. Comisia Europeană plăteşte peste 660 de milioane de euro pentru ca 30.000 de pacienţi din spaţiul european să primească Remdesivir

E bun sau nu Remdesivirul, singurul tratament aprobat oficial în lume pentru boala Covid? Răspunsul nu e clar încă. De ce?

Un studiu recent publicat în prestigiosul Jurnal al Asociaţiei Medicale Americane  arată că medicamentul, creat iniţial pentru Ebola, nu a redus simţitor gradul de mortalitate în cazul pacienţilor care l-au luat, faţă de cei care au luat placebo.

Autorii studiului  spun totuşi că medicamentul reduce  timpul de spitalizare dar atrag atenţia că mai este nevoie de studii suplimentare legate de modul în care acţionează, de şi de efectele adverse pe care le poate avea în corpul nostru.

Remdesivirul este un medicament antiviral foarte scump. Un tratament cu 5 doze trece de 2000 de euro.

Peste 30.000 de pacienţi din spaţiul european îl primesc,  în cadrul unui contract de peste 660 de milioane de euro, plătit de Comisia Europeană companiei care îl produce. O primă tranşă a ajuns şi la pacienţii din România.

Dincolo de ce spun experţii străini, medicii de la noi  sunt convinşi că remdesivirul dă rezultate bune. La Timişoara, de exemplu, cei mai mulţi pacienţi care l-au luat şi-au revenit mult mai repede decât cei care nu au primit acest medicament, spune medicul Cristian Oancea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tratament,
boala,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.