Tranzacţiile imobiliare au crescut în primul trimestru la peste 100 milioane euro

Postat la 03 aprilie 2013 27 afişări

Tranzacţiile imobiliare încheiate în primul trimestru au totalizat 102 milioane euro, puţin peste nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, însă România se plasează cu mult în urma altor pieţe din Europa Centrală la acest capitol.

Tranzacţiile imobiliare au crescut în primul trimestru la peste 100 milioane euro

 În primul trimestru al anului trecut au fost tranzacţionate proprietăţi imobiliare în valoare de 99 milioane de euro, iar suma aferentă anului 2013 nu ia în calcul posibila achiziţie a clădirii de birouri Tower Center de către omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Cea mai mare tranzacţie în acest an a fost cea prin care fondul New Europe Property Investments (NEPI) a preluat imobilul de birouri The Lakeview din Bucureşti de la compania americană AIG/Lincoln şi omul de afaceri Dinu Patriciu. Valoarea tranzacţiei a fost de 61,7 milioane de euro. NEPI a fost protragonistul şi celei mai mari tranzacţii din 2012, prin preluarea complexului de birouri City Business Centre Timişoara.

Tot în acest an, grupul belgian First Retail International a cumpărat o participaţie de 50% din opt parcuri comerciale de la grupul InterCora, cel mai mare dezvoltator de pe piaţa locală a retailerului Kaufland. Valoarea tranzacţiei a fost estimată la 20-25 milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tranzactiile-imobiliare-au-crescut-in-primul-trimestru-la-peste-100-milioane-euro-10710190
10710190
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.