Tranzacţiile cu cardul pentru plata impozitelor şi taxelor au crescut cu 30% în 2012, la 98 milioane lei

Postat la 04 februarie 2013 6 afişări

Tranzacţiile efectuate cu cardul pentru plata impozitelor şi taxelor la nivel naţional au înregistrat anul trecut o creştere de circa 30% atât ca număr, cât şi ca valoare, ajungând la peste 98 milioane de lei, iar 80% din sumă a fost generată de zece oraşe, a anunţat luni Visa Europe.

Românii au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-şi achita obligaţiile fiscale şi au realizat peste 285.000 de plăţi electronice, în creştere cu 32% comparativ cu 2011, potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe, se arată într-un comunicat al companiei.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a rămas constantă anul trecut, la 344 lei.

Primele zece oraşe în funcţie de volumul taxelor şi impozitelor plătite cu cardul, care generează 80% din încasările totale, sunt Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Galaţi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Timişoara şi Târgu Mureş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tranzacţii,
plata impozitelor,
taxe
/actualitate/tranzactiile-cu-cardul-pentru-plata-impozitelor-si-taxelor-au-crescut-cu-30-in-2012-la-98-milioane-lei-10541397
10541397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.