Tranzacţia anului în sectorul bancar: 435 mil. euro pentru 24% din BCR

Postat la 16 septembrie 2011 7 afişări

Patru SIF-uri vor primi 105 mil. euro cash şi acţiuni Erste de 330 mil. euro pentru 24,12% din BCR SIF Moldova nu s-a decis Bursa pierde cea mai mare listare de după Petrom.

Austriecii de la Erste au reuşit după mai mult de un an de negocieri să convingă patru dintre cele cinci SIF-uri să le vândă acţiunile deţi­nute la BCR.

Negocierile s-au încheiat miercuri-seară, când Erste, consiliată de bancherii de la Rotschild şi de avocaţii de la Ţuca, au bătut palma cu cele patru SIF-uri pentru un deal de circa 435 mil. euro în cash şi acţiuni. SIF Moldova, care nu a semnat acordul, are şi ea uşa deschisă pentru a vinde în aceleaşi condiţii.

Tranzacţia, cea mai mare din acest an, a fost anunţată de ZF cu o zi înainte (vezi www.zf.ro: Erste pune pe masa SIF-urilor 600 mil. euro cash şi acţiuni).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tranzacţi,
sectorul bancar,
BCR
/actualitate/tranzactia-anului-in-sectorul-bancar-435-mil-euro-pentru-24-din-bcr-8760096
8760096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.