Transporturile estimează că vor câştiga cel puţin 270 milioane lei din vânzarea CFR Marfă

Postat la 01 februarie 2013 23 afişări

Ministerul Transporturilor se aşteaptă să câştige din vânzarea pachetului de 51% din acţiunile CFR Marfă cel puţin 268,75 milioane lei (61,5 milioane euro), sumă rezultată după plata cheltuielilor legate de privatizare şi programate în acest an la circa 22 milioane lei.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Ministerului Transporturilor privind activitatea de privatizare pe anul 2013, instituţia va vira la buget suma de 268,75 milioane lei în urma vânzării a 51% din capitalul CFR Marfă, în condiţiile în care în acest an aşteaptă venituri totale de 291 milioane lei din activitatea de privatizare.

Documentul indică un nivel al veniturilor şi cheltuielilor totale de 341,1 milioane lei, în prima categorie intrând şi încasări de 50 milioane lei din dividendele aferente exerciţiului financiar 2012.

"Se estimează că veniturile din privatizare vor înregistra un nivel de 291,09 milioane lei, rezultat în principal din vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni ce reprezintă 51% din capitalul social al CFR Marfă prin licitaţie publică cu strigare cu criterii de precalificare şi decontarea tranzacţiei pe parcursul anului 2013. În consecinţă, prin adoptarea actului normativ propus, veniturile bugetare aferente anului 2013 vor fi alimentate cu suma de 50,01 milioane lei reprezentând transferuri către bugetul de stat din dividende şi dobânzi încasate de MT în calitate de instituţie publică implicată în procesul de privatizare iar suma de 268,75 milioane lei va fi vărsată suplimentar la trezoreria statului ca urmare a derulării procesului de privatizare, respectiv de vânzare de acţiuni CFR Marfă", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Transporturi,
CFR Marfă,
privatizare
/actualitate/transporturile-estimeaza-ca-vor-castiga-cel-putin-270-milioane-lei-din-vanzarea-cfr-marfa-10538341
10538341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.