Transelectrica renunţă să cumpere energie la preţ reglementat pentru a acoperi pierderile din reţea

Postat la 12 martie 2012 55 afişări

Transelectrica (TEL) renunţă să cumpere energie la preţuri reglementate pentru acoperirea pierderilor din reţelele proprii şi va achiziţiona cantităţile respective de pe bursa OPCOM, pentru a respecta cerinţa Fondului Monetar Internaţional de creştere a gradului de deschidere a pieţei de energie.

"Pierderile din reţelele de transport reprezintă cam 2% din consumul naţional de electricitate. Până acum compania cumpăra această energie prin contracte reglementate, la preţuri reglementate, care sunt mai mari comparativ cu cele de pe piaţa liberă. Compania apelează la această soluţie pentru că FMI a cerut ca acordurile reglementate din sectorul energetic să dispară", au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie. Energia cumpărată de Transelectrica este folosită pentru acoperirea pierderilor din reţele şi reprezintă consumul propriu tehnologic al companiei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/transelectrica-renunta-sa-cumpere-energie-la-pret-reglementat-pentru-a-acoperi-pierderile-din-retea-9393089
9393089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.