Traian Băsescu s-a întâlnit cu Lakshmi Mittal

Autor: Ioana Mihai-Andrei, Anca Barbulescu Postat la 17 mai 2013 33 afişări

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit azi cu Lakshmi Mittal, preşedinte şi CEO al ArcelorMittal, însoţit de echipa de conducere a ArcelorMittal din România.

Traian Băsescu s-a întâlnit cu Lakshmi Mittal

Autorităţile române au fost informate în legătură cu situaţia actuală a industriei oţelului şi cu dificultăţile cu care se confruntă, precum şi despre eforturile făcute de ArcelorMittal în Europa şi în România în mod particular, pentru a se asigura că siderurgia are un viitor sustenabil, se arată într-un comunicat al companiei.

ArcelorMittal şi-a exprimat speranţa că ”România va rămâne o ţară atractivă pentru investiţii străine şi că Guvernul român va lua măsurile adecvate, precum asigurarea competitivităţii costurilor cu energia, pentru a menţine sustenabilitatea industriei oţelului din România.”  

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări. ArcelorMittal este lider pe pieţele globale importante, incluzând domeniile auto, construcţii, electrocasnice şi de ambalare, având sisteme performante de cercetare şi dezvoltare, tehnologice, precum şi rezerve cuantificabile de materii prime şi reţele de distribuţie de top. Compania este prezentă cu unităţi de producţie în peste 20 de ţări, de pe patru continente, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, până la cele mature, având reţele de distribuţie foarte bine dezvoltate.

 Prin valorile ei de bază, sustenabilitate, calitate şi leadership, ArcelorMittal se angajează să funcţioneze într-un mod responsabil, respectând sănătatea, siguranţa şi bunăstarea angajaţilor săi, contractorilor săi şi comunităţii în care operează. Totodată, se angajează să acţioneze de manieră sustenabilă în privinţa mediului, precum şi a resursele limitate. ArcelorMittal este conştientă de responsabilitatea pe care o are în privinţa combaterii schimbările climatice globale; compania fiind printre primele din industrie care face eforturi pentru a descoperi tehnologii inovatoare, cercetând şi dezvoltând tehnologii şi soluţii de producere a oţelului care contribuie la combaterea încălzirii globale. ArcelorMittal este membru al FTSE4Good Index precum şi Dow Jones Sustainability World Index.

n 2012, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 84,2 de miliarde USD şi o producţie de oţel de 88,2 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arcelormittal,
traian basescu,
industrie
/actualitate/traian-basescu-s-a-intalnit-cu-lakshmi-mittal-10885117
10885117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.