Traficul feroviar s-a deblocat pe Valea Prahovei. Circulatia feroviara are loc cu intarziere pe canicula

Postat la 16 iulie 2011 13 afişări

Timp de patru ore, traficul feroviar a fost blocat sambata pe Valea Prahovei, intre Comarnic si Valea Larga, dupa ce linia de contact s-a rupt, patru trenuri de calatori si unul de marfa fiind oprite in statiile de pe traseu.

Blocajul s-a produs dupa ce linia de contact dintre statiile CFR Comarnic si Valea Lunga s-a rupt, informeaza MEDIAFAX. Circulatia a fost remediata la ora 16,30.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA informeaza ca, din cauza temperaturilor mari care se inregistreza in aer si implicit la nivelul solului, conform atentionarii de cod galben de canicula pentru perioada 14-17 iulie, transmisa de Administratie Nationala de Meteorologie, circulatia trenurilor la nivel national se va desfasura cu restrictii de viteza.

In perioadele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.) iar in timpul zilei se reduce viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in depline conditii de siguranta.

In perioada de canicula (32 - 38 grade C in aer), temperaturile inregistrate la nivelul sinei sunt cuprinse intre 45 - 55 grade C. Reducerea vitezelor de circulatie in anumite intervale de timp, in care temperaturile depasesc limitele normale este, de asemenea, aplicata de toate administratiile de cale ferata.

De asemenea, deoarece avertizarea de cod galben de canicula transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila si in zilele de weekend, cand temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar in unele zone 37 - 38 de grade, CNCF CFR SA va mentine acesta masura de introducere a restrictiilor de viteza in circulatia trenurilor, masura care implicit va determina si intarzieri in traficul feroviar.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/traficul-feroviar-s-a-deblocat-pe-valea-prahovei-circulatia-feroviara-are-loc-cu-intarziere-pe-canicula-8500803
8500803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.