Topul sărbătorilor în funcţie de numărul de turişti atraşi

Autor: Mediafax Postat la 07 februarie 2013 21 afişări

Aproximativ 28.000 de români vor merge în vacanţe în ţară de Valentine’s Day, dar evenimentul este doar pe locul opt în topul sărbătorilor care atrag turişti, după Revelion, 1 Mai, Paşte, Crăciun, Sf. Andrei şi 1 Decembrie, Adormirea Maicii Domnului şi 8 Martie, potrivit datelor FPTR.

Aproximativ 28.000 de români vor merge în vacanţe în ţară de Valentine's Day, dar evenimentul este doar pe locul opt în topul sărbătorilor care atrag turişti, după Revelion, 1 Mai, Paşte, Crăciun, Sf. Andrei şi 1 Decembrie, Adormirea Maicii Domnului şi 8 Martie, potrivit datelor FPTR. Revelionul a atras anul trecut aproape 98.000 de turişti români în staţiunile şi oraşele din ţară, fiind pe primul loc în topul sărbătorilor. Cei mai mulţi români au căutat zonele rurale, zonele montane, staţiunile balneare şi oraşele mari. În afară de aceştia, alţi aproape 8.000 de români au ales destinaţii din străinătate. De 1 Mai au fost în excursii în ţară aproape 80.000 de români, iar cei mai mulţi dintre ei au ales litoralul. Cele mai căutate staţiuni au fost în 2012 Mamaia şi Vama Veche, unde gradul de ocupare a fost de 100% din numărul de locuri pregătite. Peste 4.500 de persoane au optat pentru destinaţii predominant europene, în topul preferinţelor find Bulgaria. Pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervări www.RezEx.ro şi a estimărilor membrilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Paştele ocupă locul trei în topul sărbătorilor, cu aproape 65.000 de români care au mers în vacanţe în ţară şi peste 7.000 în străinătate.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
sărbători,
turişti,
vacanţe
/actualitate/topul-sarbatorilor-in-functie-de-numarul-de-turisti-atrasi-10549315
10549315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.