Topul Forbes al celor mai puternici oameni din lume: Obama, pe primul loc. Ce lideri politici completează podiumul

Postat la 06 decembrie 2012 27 afişări

Preşedintele american Barack Obama este cel mai puternic om din lume, în topul realizat anul acesta de revista Forbes. Obama, subliniază Forbes, a câştigat "în mod decisiv" alegerile prezidenţiale americane şi are la dispoziţie patru ani pentru a-şi concretiza programul. Chiar dacă trebuie să facă faţă "unor provocări majore", "rămâne fără drept de discuţie liderul lumii libere".

Obama, în vârstă de 51 de ani, este secondat de cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 58 de ani, "coloana vertebrală a Uniunii Europene, care poartă viitorul euro pe umerii săi", potrivit editorilor Forbes.

Preşedintele rus Vladimir Putin se află pe locul al treilea, urmat de Bill Gates, cofondatorul Microsoft, Papa Benedict al XVI-lea, Ben Bernanke, preşedintele Băncii Centrale Americane (FED), pe locurile al patrulea, al cincilea, respectiv al şaselea în acest top anual.

Preşedintele francez François Hollande, în vârstă de 58 de ani, s-a situat pe locul al 14-lea. Editorii Forbes subliniază că l-a învins pe Nicolas Sarkozy în luna mai, însă, de atunci, "primul preşedinte socialist din ultimele două decenii şi-a văzut cota de popularitate scăzând cu 36%".

Franţuzoaica Christine Lagarde, în vârstă de 56 de ani, director general al FMI, s-a situat pe locul al 38-lea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Obama,
lideri,
podium
/actualitate/topul-forbes-al-celor-mai-puternici-oameni-din-lume-obama-pe-primul-loc-ce-lideri-politici-completeaza-podiumul-10374322
10374322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.