Topul creşterilor de pe bursă în decembrie

Postat la 21 decembrie 2012 15 afişări

Acţiunile producătorului de benzi din cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) au făcut spectacol şi în luna decembrie, apreciindu-se cu 48%, pe fondul interesului tot mai ridicat al unor investitori pentru această companie.

Creşterea titlurilor Artego a luat prin surprindere piaţa, în condiţiile în care în ultimele luni aceste acţiuni au avut o evoluţie liniştită. Puţini investitori au anticipat creşterea din decembrie, mai ales că preţul aproape că se triplase anterior de la începutul anului. După avansul din ultima lună randamentul anual a urcat la 295%, de departe cea mai bună performanţă de pe bursă în 2012. Dacă până recent principalul cum­părător de titluri Artego era Cătălin Chelu prin intermediul Electroargeş, în cazul ultimelor tranzacţii prin care s-a achiziţionat circa 1,2% din capitalul companiei ar putea fi vorba de un nou investitor care nu a fost raportat încă cu deţineri semnificative. Artego este surpriza anului pe bursa de la Bucureşti şi una dintre puţinele companii promovate de pe piaţa RASDAQ care nu s-a pierdut în anonimat printre numele "mari" de pe bursa reglementată, reuşind să ţină constant interesul investitorilor prin rezultatele în creştere.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
investitori,
piata de capital,
financiar
/actualitate/topul-cresterilor-de-pe-bursa-in-decembrie-10406814
10406814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.