Topul celor mai mari companii de asigurări

Autor: Ciprian Botea Postat la 15 februarie 2013 29 afişări

Jumătate din cele mai mari zece companii de asigurări generale au raportat anul trecut creşteri de două cifre ale primelor bru­te sub­scrise şi numai trei jucători au în­re­gistrat scăderi ale afa­cerilor, potrivit unor surse din piaţă. Mo­torul creş­terii au fost însă, pentru cele mai multe com­panii, vân­zările de poliţe auto obligatorii (RCA).

Jumătate din cele mai mari zece companii de asigurări generale au raportat anul trecut creşteri de două cifre ale primelor bru­te sub­scrise şi numai trei jucători au în­re­gistrat scăderi ale afa­cerilor, potrivit unor surse din piaţă. Mo­torul creş­terii au fost însă, pentru cele mai multe com­panii, vân­zările de poliţe auto obligatorii (RCA). Clasamentul asi­gu­ră­torilor nu a su­fe­rit însă modificări sem­nificative faţă de anii anteriori, compania Astra reuşind să-şi păstreze prima poziţie din piaţă pe fondul extinderii afacerilor pe pieţele externe. Afacerile companiei s-au ridicat la 1,1 miliarde de lei. Omniasig, compania rezultată în urma fuziunii BCR Asigurări cu Omniasig, ocupa la sfârşitul lunii decem­brie poziţia a doua, cu prime subscrise de puţin peste un mi­liard de lei. Pe poziţia a treia a coborât Al­lianz-Ţiriac, asigu­rătorul aflat pe locul doi în 2011, cu subscrieri de 807 milioane de lei. Clasamentul com­paniilor de asi­gu­rări de viaţă a su­fe­rit mai multe schim­bări anul trecut, dar în top trei au rămas ING Asigurări, BCR Viaţă şi Metropolitan Life (fosta Alico).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Top,
companii,
asigurări
/actualitate/topul-celor-mai-mari-companii-de-asigurari-10564086
10564086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.