Topul celor mai mari 100 de companii din lume: doar 37 sunt prezente şi în România

Autor: Dana Ciriperu Postat la 10 iulie 2013 126 afişări

Doar 37 din cele mai mari 100 de companii din lume sunt prezente în România, potrivit unor estimări ZF pe baza topului Fortune Global 500. Împreună, cele 37 de companii au afaceri de 5.200 de miliarde de dolari, adică PIB-ul de astăzi al României obţinut cam în 30 de ani.

Topul celor mai mari 100 de companii din lume: doar 37 sunt prezente şi în România

Exxon Mobil, a treia mare companie din lume, cu venituri de aproape 450 mld. dolari în 2012, este primul mare jucător de talie mondială prezent în România, arată datele centralizate de ZF pe baza topului Fortune.

Exxon Mobil este activă în România în special în domeniul explorării gazelor din Marea Neagră, alături de parteneri precum Petrom şi Romgaz, iar în luna aprilie compania a închiriat un spaţiu de 1.100 de metri pătraţi la etajul opt al proiectului de birouri Floreasa Business Park deţinut de fondul sud-african de investiţii NEPI.

Prima companie din topul celor mai mari afaceri globale care are activităţi de producţie în România este Daimler (locul 24 în topul Fortune)– grupul german care deţine o fabrică la Cugir şi o alta la Sebeş, ambele în judeţul Alba şi care a anunţat anul acesta o nouă investiţie, de 300 de milioane de euro, în industria locală de componente auto, tot în localitatea Sebeş.

Imediat după Daimler, în clasamentul întocmit de publicaţia americană, se află General Electric, cu venituri de 147 mld. dolari în 2012 şi care a devenit recent proprietarul unei fabrici de echipamente petroliere lângă Ploieşti. GE a cumpărat afacerea americanilor de la Lufkin, care au construit o fabrică de peste 130 mil. dolari în România, iar tranzacţia a fost aprobată luna aceasta de către Consiliul Concurenţei.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
top,
afaceri,
estimari,
pib,
venituri,
exxon mobil
/actualitate/topul-celor-mai-mari-100-de-companii-din-lume-doar-37-sunt-prezente-si-in-romania-11114243
11114243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.