Topul celor mai bune dobânzi la depozitele pe şase luni din România

Autor: Ciprian Botea Postat la 04 mai 2013 33 afişări

Cu tot scandalul închiderii Bank of Cyprus timp de o lună şi discuţiile privind riscul plasării banilor în depozite cu dobânzi mari, grecii şi ciprioţii continuă să domine plutonul băncilor cu dobânzi peste media pieţei. Oficial, Bank of Cyprus poate atrage în continuare depozite.

Bank of Cyprus şi Marfin, ambele cu acţionariat cipriot, sunt singurele bănci care mai plătesc dobânzi peste 4% pe an la depozitele în euro cu scadenţa pe şase luni. Clienţii care aduc cel puţin o mie de euro la Marfin primesc 4,25% pe an.

Bank of Cyprus plăteşte 4% pe an la depozitele în euro pe şase luni, în timp ce economiile în lei cu aceeaşi scadenţă sunt bonificate cu 6,3% pe an, cea mai mare dobândă din piaţă.

La depozitele în lei, în schimb, există în continuare un pluton de şase-şapte bănci care plătesc dobânzi mai mari de 6% pe an, respectiv cu cel puţin o jumătate de punct procentual peste media pieţei.

Piraeus, ATE Bank şi Marfin plătesc dobânzi de 6,25% pe an la lei.Alături de greci şi ciprioţi, în topul dobânzilor mari la lei se află şi israelienii de la TBI Bank, cel mai nou jucător din piaţă.

TBI a început operaţiunile în luna martie şi plăteşte dobânzi mari pentru a-şi crea o bază de clienţi care să-i asigure creşterea viitoare. Banca promite 6,15% pe an la depozitele pe şase luni.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanzi,
depozite,
banci,
top
/actualitate/topul-celor-mai-bune-dobanzi-la-depozitele-pe-sase-luni-din-romania-10842184
10842184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.