Topul celor mai bogate 10 femei din lume. Cine sunt şi cum au ajuns miliardare?

Postat la 12 ianuarie 2021 985 afişări

Topul celor mai bogate 10 femei din lume. Cine sunt şi cum au ajuns miliardare?

Cele mai bogate 10 femei din lume, adună împreună peste 400 de miliarde de dolari

Pe locul 1 se află nepoata fondatorului L’Oreal, cu o avere de 73.7 miliarde de dolari. Pe ultimul loc este Iris Fontbona, cu o avere de 21.2 miliarde de dolari

„This is a man’s world” spunea James Brown. Dar de data asta vom vorbi doar despre femei. Mai exact despre top 10 cele mai bogate femei din lume. Ca să te pregătesc puţin înainte să vezi topul, îţi spun că averea lor adunată este peste 400 de miliarde de dolari.

1. Deschidem topul cu locul 1, bineînţeles, pe care se poziţionează Francoise Bettencourt Meyers, nepoata fondatorului L’Oreal. Moştenitoarea imperiului L’Oréal are o avere de 73.7 miliarde de dolari.

2. Pe locul 2 se poziţionează Alice Walton, fiica lui Sam Walton, fondatorul celebrului lanţ de magazine american, Walmart. Averea ei este estimata la 68.7 miliarde de dolari.Cu toate acestea, Alice se concentrează mai mult pe artă. Are în colecţia sa piese care valorează sute de milioane de dolari. Mai mult, ea este cea care a deschis Muzeul de artă americană Crystal Bridge din Bentonville, Arkansas.

3. Locul 3 este ocupat de McKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Averea ei este estimată la 54.9 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii provine de la fostul soţ, cel mai bogat om din lume la acest moment, cu o avere de 182 de miliarde de dolari.

4. Pe locul 4 este Julia Koch cu o avere estimată la 44.9 miliarde de dolari. Julia este văduva lui David Koch care a deţinut Koch Industries, o multinaţională care se ocupă de fabricarea, rafinarea şi distribuţia de petrol, produse chimice şi energie.

5. La jumătatea clasamentului celor mai bogate femei este Yang Huiyan. Chinezoaica are o avere de 32.5 miliarde de dolari. Ea a moştenit de la tatăl său 57% la sută din compania Country Garden Holdings.

6. Locul 6 în top îi revine lui Jacqueline Mars. Si dacă numele te duce cu gândul la dulcuri, n-ai greşit. Americanca a moştenit foarte mulţi bani de la fondatorii celebrei companii americane de bomboane Mars, Incorporated. Acum. Averea lui Jacqueline este estimată la 28.9 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
avere,
femei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.