Top 5 secrete simple care te pot salva de cheltuieli importante cu maşina

Postat la 02 iulie 2021 263 afişări

Top 5 secrete simple care te pot salva de cheltuieli importante cu maşina

Pentru cei mai mulţi, utilizarea unei maşini înseamnă combustibil, asigurări şi revizii periodice. Cei mai puţin norocoşi vor adăuga la această listă şi reparaţiile neprevăzute. Iată top 5 secrete simple care te pot salva de cheltuieli importante cu maşina.

Intră în Galeria FOTO

Unii şoferi îşi iubesc maşinile mai mult decât alţii, care le consideră simple obiecte utilitare. Indiferent din ce categorie face parte, fiecare îşi îngrijeşte altfel maşina. Mai mult, nivelul de atenţie acordat acesteia variază de la prea mare, la prea mic. Unii face revizii mai dese, alţii sar cu nonşalanţă peste acestea. Unii spală maşina o dată pe an, în timp ce alţii fac polish lunar. Este cert, o maşină îngrijită va dura mai mult şi va arăta „ca nouă” timp îndelungat. Dar când este totuşi „prea mult”?

Top 5 secrete simple care te pot salva de cheltuieli importante cu maşina: De ce manualul de utilizare este indispensabil

1. Citeşte manualul de utilizare al maşinii. Chiar dacă studiile arată că bărbaţii refuză să citească manualele de utilizare şi preferă să descopere singuri cum funcţionează diferitele gadgeturi de la bord, nu strică să aruncaţi un ochi pe manualul maşinii. Multe din informaţiile cuprinse în manual sunt extrem de preţioase şi permit economisirea unor sume importante. Alteori, te ajută să economiseşti timp, identificând rapid o problemă şi rezolvarea acesteia (sau urgenţa cu care trebuie rezolvată).

2. Combustibilul premium sunt bani aruncaţi. Indiferent ce spun reclamele benzinăriilor, combustibilul premium nu aduce avantaje palpabile. Verifică în manualul maşinii ce tip de combustibil trebuie să pui în rezervor şi urmează această indicaţie. Orice produs mai scump nu îşi justifică banii – dacă producătorul maşinii dorea să alimentezi cu benzină premium ar fi scris asta în manualul maşinii (pentru unele modele chiar este necesar).

3. Învaţă să faci singur verificări periodice simple. Tot din manualul maşinii vei afla cum să verifici simplu nivelul uleiului, al lichidului de răcire şi de frână, care este presiunea optimă a roţilor. Respectarea acestor indicaţii va reduce uzura componentelor şi probabilitatea să te opreşti pe marginea şoselei cu capota ridicată.

4. Nu te speria la aprinderea martorului „Check Engine”. Înainte de a merge la service pentru un martor de motor aprins la bord, fă o verificare sumară a maşinii. Uneori, martorul se aprinde atunci când nu ai fixat corect capacul rezervorului de combustibil.

5. Învaţă să schimbi singur filtrele de aer şi polen. În cazul în care maşina a ieşit din garanţie, vei economisi bani buni schimbând singur filtrele. Operaţiunea nu necesită cunoştinţe speciale şi durează câteva secunde. La service, pe lângă preţul mai mare al filtrelor vei plăti şi manopera.

Citii mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cheltuieli,
important

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.