Toată Europa se apără de Soros: Polonezii vor să îl oprească pe miliardar din achiziţia unuia dintre cele mai mari radiouri din ţară

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 ianuarie 2019 1810 afişări

Toată Europa se apără de Soros: Polonezii vor să îl oprească pe miliardar din achiziţia unuia dintre cele mai mari radiouri din ţară

 Guvernul polonez a anunţat că va încerca să prevină preluarea celui de-al doilea cel mai mare post de radio din ţară de către un grup controlat de miliardarul George Soros, potrivit Bloomberg.

Soros s-a aliat cu Agora pentru a încerca să cumpere Radio Zet. Aceştia se luptă în cadrul licitaţiei cu Fratria, şi cu PMPG Polskie Media, precum şi cu omul de afaceri polonez Zbigniew Jakubas.

Miliardarul este hulit de mai mulţi naţionalişti din regiune, în contextul în care, în Ungaria campania anti-Soros a culminat cu excluderea din Budapesta a Universităţii Europene Centrale – fondată de miliardarul ungar.

„Statul ar trebui să facă orice pentru a-i opri pe speculatorii din piaţă să îşi crească influenţa pe care o au pe piaţa de media”, transmite Beata Mazurek, purtător de cuvânt al partidului de la guvernare, Law & Justice.

Însă câteva ore mai târziu, ministrul Culturii, Pawel Lewandowski, a declarat pentru o televiziune poloneză că guvernul nu are instrumente legale cu care să poată opri o astfel de preluare, în afara legislaţiei anti-monopol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
soros,
incercare,
miliardar,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.