TITANICUL din munţi. Cea mai GHINIONISTĂ gară din Europa a devenit un HOTEL de 5 stele

Postat la 23 august 2021 919 afişări

TITANICUL din munţi. Cea mai GHINIONISTĂ gară din Europa a devenit un HOTEL de 5 stele

A primit porecla „Titanicul din munţi”, însă, acum, gara monumentală şi ghinionistă din Canfranc va primi „o nouă şansă la viaţă” şi va fi transformată într-un hotel de 5 stele, la 51 de ani de la închiderea unei legături feroviare internaţionale care traversa Munţii Pirinei.

Povestea Canfranc, un sat la peste 1.000 de metri deasupra nivelului mării situat la graniţa franco-spaniolă, este una a ambiţiilor glorioase şi a eşecului absolut, a incompetenţei şi corupţiei, dar şi a unui ghinion care a ţinut un întreg veac. Spania a dorit să arate că era capabilă de construirea unei gări demnă de „marile gări” ale Europei, a explicat Alfonso Marco, autor al „El Canfranc, historia de un tren de leyenda” (Canfranc, povestea unui tren de legendă).

„Până la construire, aparţinea deja, conceptual şi tehnic, de secolul XIX”, a spus Marco. Problema era că gara a fost concepută în 1853, însă nu a fost finalizată până în 1928.

Marco, care reprezintă a treia generaţie de lucrători feroviari din familia sa, s-a născut în gara Canfranc, acolo unde tatăl său lucra şi locuia.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.