Tinerii nu fac diferenta intre coruptia mica si mare, dar dau bani pentru rezolvarea unor probleme

Postat la 15 februarie 2011 19 afişări

Tinerii romani nu au cunostinte clare despre ce inseamna coruptia si nu fac diferenta intre coruptia mica si mare, dar cei mai multi dintre ei recunosc ca au dat bani sau cadouri pentru a-si rezolva mai repede anumite probleme, rezulta dintr-un sondaj la care au participat 1.300 de tineri.

Elevii si profesorii din 70 de licee din Bucuresti vor fi informati si stimulati sa se implice in actiuni de anticoruptie, in carul proiectului "Tinerii impotriva coruptiei" lansat, marti, de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Directia Generala Anticoruptie si Asociatia "Pro Democratia". In cadrul proiectului a fost realizat un sondaj care a vizat 1.300 de tineri cu varsta intre 16 si 26 de ani, din municipiile Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Focsani. Rezultatele sondajului indica faptul ca 24 la suta dintre tineri definesc coruptia prin "spaga" sau "mita", 13 la suta prin "abatere de la lege" si 11 la suta prin "act rau, daunator, imoral".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro


Go4it.ro transmite LIVE de la cel mai mare targ de telefonie mobila din lume.

Galaxy Tab 10.1, Galaxy S II si LG Optimus 3D par sa fie vedetele.

Vezi toate noutatile >>

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
coruptie,
perceptie,
tineri
/actualitate/tinerii-nu-fac-diferenta-intre-coruptia-mica-si-mare-dar-dau-bani-pentru-rezolvarea-unor-probleme-7987290
7987290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.