THR Marea Neagră plăteşte primele dividende după opt ani

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 01 martie 2013 44 afişări

Consiliul de administraţie al firmei hoteliere THR Marea Neagră (EFO), deţinută de SIF Transilvania (SIF3), le propune acţionarilor distribuirea de dividende în valoare de un milion de lei din profitul net de anul trecut, de 4 mil. lei.

Consiliul de administraţie al firmei hoteliere THR Marea Neagră (EFO), deţinută de SIF Transilvania (SIF3), le propune acţionarilor distribuirea de dividende în valoare de un milion de lei din profitul net de anul trecut, de 4 mil. lei. Acestea sunt primele dividende pe care societatea le va plăti după opt ani de secetă. Dividendul brut propus în acest an este de 0,0018 lei/acţiune, iar raportat la cel mai recent preţ de la bursă, de 0,061 lei, randamentul este de 2,95%. Ieri, acţiunile THR Marea Neagră au crescut cu 1,67%, capitalizarea companiei fiind de 35,3 mil. lei (8,07 mil. euro). SIF Transilvania deţine 77,7% din acţiuni şi va încasa dividende de circa 777.000 de lei. THR Marea Neagră este a doua companie controlată de SIF3 care va plăti dividende după mulţi ani de pauză. Recent, Turism Felix a anunţat şi ea că va plăti dividende de 1,49 milioane de lei. THR Marea Neagră mai cere acordul acţionarilor pentru contractarea a două linii de credit în valoare de 15 milioane de lei, care vor fi garantate cu cinci hoteluri pe care societatea le deţine în staţiunea Venus. THR Marea Neagră deţine mai mult de 30 de hoteluri pe litoral, în staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, Neptun, Venus şi Saturn, şi a avut anul trecut afaceri de 30 mil. lei, în creştere cu 15%.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
THR Marea Neagră,
dividende
/actualitate/thr-marea-neagra-plateste-primele-dividende-dupa-opt-ani-10619994
10619994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.