The Times: Aviaţia saudită susţine atacurile cu avioane americane fără pilot

Postat la 04 ianuarie 2013 12 afişări

Arabia Saudită a efectuat mai multe raiduri aeriene de susţinere a unor atacuri cu avioane americane fără pilot împotriva unor ţinte Al-Qaida în Yemen, scrie ziarul londonez The Times în ediţia de vineri, citând o sursă din cadrul serviicilor americane de informaţii.

"Anumite misiuni atribuite avioanelor fără pilot sunt de fapt misiuni ale forţelor aeriene saudite", potrivit acestei surse, citate de The Times.

Atacuri cu avioane americane fără pilot sunt efectuate cu scopul de a sprijini forţele yemenite în lupta împotriva militanţilor Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA). Filiala yemenită a reţelei teroriste Al-Qaida este considerată de către Washington cea mai activă şi cea mai sângeroasă din cadrul reţelei jihadiste.

Joi, trei presupuşi membri Al-Qaida au fost ucişi într-un atac atribuit unui avion american fără pilot în provincia Baida, în centrul Yemenului.

Uciderea celor trei ridică la 40 numărul presupuşilor militanţi ai reţelei ucişi în atacuri cu avioane fără pilot în această provincie şi în Hadramout (sud-est), începând din 24 decembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
The Times,
aviaţia saudită,
avioana
/actualitate/the-times-aviatia-saudita-sustine-atacurile-cu-avioane-americane-fara-pilot-10427230
10427230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.