Tesla vrea să deschidă fabrici auto în Europa şi Asia, unde va produce şi un model mai ieftin

Postat la 22 august 2013 51 afişări

Producătorul american de automobile electrice Tesla Motors vrea să deschidă fabrici în Europa şi Asia, anticipând creşterea cererii din aceste regiuni în urma lansării unei maşini cu baterii mai puţin exclusiviste decât actualele modele.

Tesla vrea să deschidă fabrici auto în Europa şi Asia, unde va produce şi un model mai ieftin

 Singura fabrică existentă a Tesla, situată în Fremont, California, va produce în acest an cel puţin 21.000 de autoturisme de lux Tesla S, model ale cărui preţuri încep de la 70.000 de dolari, transmite Bloomberg. Compania anticipează că va dubla producţia de la Fremont anul viitor.

Fabrica are un potenţial de până la 500.000 de autoturisme pe an, însă lansarea unui automobil de dimensiuni mai mici decât sedanul Tesla S, cu preţul la jumătate, necesită noi facilităţi de producţie, a declarat directorul general al companiei, Elon Musk.

"Vom încerca să amplasăm aceste fabrici aproape de oameni, aproape de clienţi, pentru a reduce la minimum costurile de logistică, legate de livrarea automobilului. Cred că, pe termen lung, Tesla va deschide fabrici în Europa, în alte zone din SUA, şi în Asia", a afirmat Musk.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tesla-vrea-sa-deschida-fabrici-auto-in-europa-si-asia-unde-va-produce-si-un-model-mai-ieftin-11266817
11266817
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.