Tesla depăşeşte Toyota şi devine cel mai valoros producător auto din lume: Preţul acţiunilor a crescut de cinci ori în ultimele 12 luni, ducând capitalizarea companiei la 205 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 iulie 2020 144 afişări

Tesla depăşeşte Toyota şi devine cel mai valoros producător auto din lume: Preţul acţiunilor a crescut de cinci ori în ultimele 12 luni, ducând capitalizarea companiei la 205 miliarde de dolari

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume în săptămâna care marchează aniversarea a 10 ani de la listarea pe bursa din New York, potrivit Financial Times.

Acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut de cinci ori în ultimele 12 luni, de la 230 de dolari anul trecut la 1.100 în prezent, ducând capitalizarea companiei la 205 miliarde de dolari. Un angajat Tesla a comparat noua performanţă cu momentul în care Amazon a depăşit Wal-Mart în 2015.

Toyota, a doua cea mai mare companie auto din lume, valora miercuri, 1 iulie, aproximativ 200 de miliarde de dolari după o scădere a acţiunilor în valoare de 1,5%.

Ascensiunea companiei lui Elon Musk reprezintă o surpriză pentru mulţi analişti din domeniu, de vreme ce producătorul a înregistrat profituri extrem de mici, producând anul acesta doar 500.000 de vehicule.

În timp ce acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut de trei ori anul acesta, valoarile companiilor cu tradiţie au scăzut masiv din cauza pandemiei de COVID-19. În mai, Toyota anunţa că profiturile pot înregistra un declin de 80% până la sfârşitul lui 2020 şi, per total, vânzările de autovehicule la nivel global pot scădea cu 15% în urma crizei generate de coronavirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
capitalizare,
companie,
producator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.