Tensiunile politice din România afectează leul şi cresc costurile de finanţare

Postat la 12 iulie 2012 6 afişări

Lupta politică dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele suspendat Traian Băsescu va creşte costurile de finanţare ale României şi va slăbi în continuare leul, care are în această lună a doua cea mai slabă evoluţie la nivel mondial, potrivit analiştilor şi investitorilor.

Agitaţia provocată de conflictul dintre Ponta şi Băsescu a sporit îngrijorarea investitorilor legată de determinarea României de a respecta disciplina fiscală anul viitor, în cadrul programului preventiv cu instituţiile internaţionale. Uniunea Europeană "l-a convocat" pe premier la Bruxelles pentru a discuta despre acest conflict, în timp ce cancelarul german Angela Merkel, care l-a lăudat pe preşedinte pentru susţinerea măsurilor de austeritate, l-a avertizat pe Ponta în legătură cu încălcarea principiilor de bază ale democraţiei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
tensiuni,
finantare,
costuri
/actualitate/tensiunile-politice-din-romania-afecteaza-leul-si-cresc-costurile-de-finantare-9848592
9848592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.