Tensiunile cu Iranul urcă preţul petrolului Brent la maximul ultimelor nouă luni

Postat la 23 februarie 2012 4 afişări

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a atins miercuri cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni, din cauza tensiunilor legate de Iran, deşi datele economice sub aşteptări din Europa şi China au pus sub semnul întrebării perspectivele economiei mondiale.

La ora 14:44 GMT, petrolul Brent cu livrare în aprilie era tranzacţionat în creştere cu 36 de cenţi, la 122,02 dolari pe baril, după un vârf de 122,19 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel după mai 2011. Cotaţia petrolului destinat pieţei americane, pentru luna aprilie, este în scădere cu 26 de cenţi, la 105,99 dolari pe baril. O delegaţie a agenţiei Naţiunilor Unite pentru supraveghere în domeniul nuclear a plecat din Iran după eşuarea discuţiilor legate de programul autorităţilor de la Teheran pentru energie atomică, care este suspectat de Occident că ar masca activităţi militare.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
export,
petrol,
ue,
energie
/actualitate/tensiunile-cu-iranul-urca-pretul-petrolului-brent-la-maximul-ultimelor-noua-luni-9332616
9332616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.