Templeton a luat mai mult de 60% din acţiunile Petrom transferate pe bursă în ultima săptămână

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 04 martie 2013 14 afişări

Fondurile administrate de grupul american Franklin Templeton şi-au reluat în forţă achiziţiile de acţiuni Petrom (SNP) pe bursă imediat după ce compania şi-a publicat rezultatele preliminare pe 2012.

Templeton a luat mai mult de 60% din acţiunile Petrom transferate pe bursă în ultima săptămână

Fondurile administrate de grupul american Franklin Templeton şi-au reluat în forţă achiziţiile de acţiuni Petrom (SNP) pe bursă imediat după ce compania şi-a publicat rezultatele preliminare pe 2012. În perioada 22-28 februarie, Templeton a cumpărat 20,7 milioane de acţiuni Petrom în valoare de 9,26 mil. lei (peste 2 milioane de euro). În aceeaşi perioadă, pe bursă s-au transferat 33,4 milioane de acţiuni Petrom. Astfel, achiziţiile Templeton reprezintă peste 60% din tranzacţiile totale cu acţiunile companiei petroliere. În ciuda achiziţiilor semnificative derulate de Templeton, acţiunile SNP au pierdut circa 1% în perioada analizată. Petrom a raportat pentru anul trecut un profit net recod de 3,95 mld. lei, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, în condiţiile în care afacerile companiei au urcat cu 16%, la 26,26 mld. lei. Templeton a fost şi anul trecut unul dintre cei mai mari cumpărători pe Petrom, cu achiziţii de circa 85 mil. lei. Franklin Templeton administrează şi Fondul Proprietatea, care deţine un pachet de 20,1% din Petrom. Mark Mobius (foto), administratorul fondurilor Templeton, este membru în consiliul de supraveghere al Petrom.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
templeton,
petrom,
acţiuni,
bursă,
BVB
/actualitate/templeton-a-luat-mai-mult-de-60-din-actiunile-petrom-transferate-pe-bursa-in-ultima-saptamana-10632018
10632018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.