Teapa de un milion de dolari! Cum a pierdut seful Trezoreriei americane la vanzarea unei case

Autor: Roxana Cristea Postat la 04 ianuarie 2011 12 afişări

Secretarul trezoreriei americane a simtit pe propria-i piele cat de mult a afectat situatia economica din Statele Unite preturile caselor.

Paulson si-a vandut la finalul lunii trecute, casa cu trei camere situata intr-un cartier din Washington la pretul de 3,25 de milioane de dolari. Suma este cu o treime mai mica fata de pretul initial cerut si cu peste un milion de dolari mai putin fata de suma platita pentru locuinta in momentul achizitionarii, in august 2006, scrie Reuters.

Vila, situata langa casa vicepresedintelui american si Catedrala Nationala a fost pusa la vanzare in luna aprilie a anului trecut la pretul de 4,6 milioane de dolari. Ulterior, costul acesteia a ajuns la 4,15 milioane, potrivit unor surse din piata impbiliara americana. In momentul achizitionarii, Paulson a platit 4,3 milioane de dolari, iar in perioada in care adetinut-o valoarea ei a scazut cu 24,4%. La nivel national, preturile caselor au scazut cu 29,3% in aceasta perioada, potrivit companiei imobiliare CoreLogic.

"Se poate ca secretarul trezoreriei sa fi platit prea mult pentru aceasta casa", a spus Richard Dekaser, economist la Parthenon Group.

Fostul consilier economic al presedintelui George W. Bush, Paulson a jucat un rol principal luptandu-se cu criza imobiliara din Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trezorerie,
vanzare,
bani,
pierdere
/actualitate/teapa-de-un-milion-de-dolari-cum-a-pierdut-seful-trezoreriei-americane-la-vanzarea-unei-case-7862032
7862032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.