Teama de căderea exporturilor spulberată de datele Statisticii: plus 24% în august

Postat la 11 octombrie 2011 8 afişări

După două luni de creştere mai modestă, exporturile au înregistrat în august un salt notabil de 24,1% faţă de august 2010, la 14,69 mld. lei (3,46 miliarde de euro), amânând temerea căderii bruşte a exporturilor pe fondul turbulenţelor de pe pieţele externe lucru ce obligă la revizuirea prognozelor de creştere economică.

Creşterea din august poate fi pusă şi pe seama companiei Dacia Renault care în august nu şi-a mai stopat producţia pentru perioada tradiţională de vacanţă, în condiţiile în care exporturile de maşini şi echipamente de transport reprezintă 40% din total. "Este o veste foarte bună care oferă pers­pective de creştere şi pentru luna septembrie", comentează Nicolaie Chideşciuc, economist-şef al ING Bank. Este o veste cu atât mai bună cu cât comerţul cu ţările UE a continuat să crească la 27,9% faţă de media de creştere în august 2011 faţă de august 2010 de 24,1%, în vreme ce exporturile extracomunitare au încetinit în august la 16,8% (în euro), faţă de 26% în iunie.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
cadere,
exporturi,
INS,
date
/actualitate/teama-de-caderea-exporturilor-spulberata-de-datele-statisticii-plus-24-in-august-8853889
8853889
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.