Te duci după pâine şi te întorci vaccinat. Ţara în care centrele de vaccinare COVID-19 se mută în parcările supermarketurilor

Autor: Andra Stroe Postat la 06 ianuarie 2021 3990 afişări

Te duci după pâine şi te întorci vaccinat. Ţara în care centrele de vaccinare COVID-19 se mută în parcările supermarketurilor

Lanţul de retail Morrisons va transforma 50 dintre parcările sale din Marea Britanie în centre de vaccinare COVID-19 după ce şeful companiei a declarat că businessul este „la dispoziţia ţării”, scriu cei de la retailgazette.co.uk.

De luni, 11 ianuarie, trei parcări Morrisons vor organiza vaccinări pentru clienţii care vin cu maşina la cumpărături, în timp ce alte 47 au fost oferite „în funcţie de cerinţele şi disponibilitatea vaccinului”.

Retailerul Waitrose urmează, de asemenea, exemplul oferit de Morrisons şi îşi oferă sediul din Bracknell pentru a găzdui vaccinările.

Anunţul vine după ce atât Tesco, cât şi Boots şi-au oferit activele pentru a ajuta la distribuirea vaccinului şi reducerea noii tulpini de COVID-19 care se răspândeşte rapid.

Cel mai mare supermarket din Marea Britanie, Tesco, şi-a oferit sprijinul prin intermediul companiei sale de distribuţie, Best Food Logistics, pentru a ajuta la transportarea vaccinului, deoarece cazurile din Regat continuă să crească alarmant.

Spre deosebire de vaccinul Pfizer BioNTech, care trebuie depozitat la -70 de grade Celsius, vaccinul celor de la AstraZeneca poate supravieţui la temperaturi mai mari, ceea ce înseamnă că poate fi transportat în siguranţă în camioanele frigorifice ale Tesco.

Între timp, lanţul de magazine Boots se pregăteşte să deschidă trei centre de vaccinare COVID-19 în Halifax, Huddersfield şi Gloucester, urmând ca în săptămânile următoare să extindă numărul acestora.

Distribuţia rapidă a vaccinului este acum mai vitală ca niciodată, întrucât numărul de noi cazuri zilnice din Marea Britanie a ajuns ieri la 58.784.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
marea britanie,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.