Taxăm şi averile mari? Da, să trăiţi!

Postat la 05 mai 2012 25 afişări

Înainte chiar de a-şi fi anunţat propriul program de guvernare, cabinetul Ponta şi-a asumat dorinţele UNPR, prin protocolul de colaborare graţie căruia USL câştigă 27 de voturi în Parlament.

Protocolul PSD-UNPR prevede instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari în actuala sesiune legislativă, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur şi "măsuri privind creşterea salariilor, a pensiilor şi ridicarea nivelului de trai".

Liderul UNPR, Gabriel Oprea a declarat sâmbătă că "este creştineşte" ca, în momentele grele, să existe solidaritate cu cei care au mai puţin, afirmând că "vom trece şi prin zid pentru adoptarea acestei taxe".

UNPR a început să dea însă deja sfaturi USL şi în alte chestiuni: Cristian Diaconescu, fostul ministru de externe, i-a atras atenţia succesorului său desemnat, Andrei Marga, că "este absolut obligatorie cooperarea cu preşedintele (Băsescu)" şi că renunţarea la linia de predare în maghiară la UMF Târgu-Mureş "va avea un impact serios în exterior", lovind în imaginea României de ţară care respectă drepturile minorităţilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/taxam-si-averile-mari-da-sa-traiti-9596588
9596588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.