Taxa pe veniturile suplimentare ale companiilor de gaze şi electricitate, de la începutul lui 2013

Postat la 23 august 2012 45 afişări

Guvernul intenţionează să aplice, din ianuarie 2013, o taxă pe veniturile extraordinare ale companiilor din sectorul gazelor şi electricităţii, iar la mijlocul anului viitor va fi introdus un nou regim de reglementare şi taxare în zona companiilor de petrol şi gaze naturale.

"Am înfiinţat un comitet interministerial, condus de Ministerul Finanţelor Publice, care pregăteşte, în consultare cu companiile din sectorul petrolului, gazelor şi electricităţii, un pachet de taxe, redevenţe şi reglementări", se arată în memorandumul de politici economice şi financiare semnat de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, document obţinut de MEDIAFAX. Pachetul legislativ va avea două părţi, prima vizând contribuţia fiscală pe care Executivul o va aplica veniturilor "extraordinare" ale companiilor de gaze şi electricitate obţinute în urma liberalizării preţurilor la energie şi gaze.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
taxa,
companii,
venituri,
guvern
/actualitate/taxa-pe-veniturile-suplimentare-ale-companiilor-de-gaze-si-electricitate-de-la-inceputul-lui-2013-9973177
9973177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.