Tătaru: Nu e mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroi care fură ore suplimentare

Postat la 23 iunie 2020 993 afişări

Tătaru: Nu e mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroi care fură ore suplimentare

Nu este mult de când îi priveam pe medici ca pe eroi în halate albe, dar acum sunt eroi care au furat ore suplimentare, a spus Nelu Tătaru, în timpul dezbaterii moţiunii simple îndreptată împotriva sa.

„Un corp medical care e controlat de Curtea de Conturi la gărzi, la ore suplimentare, un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenţie, iar personalul medical torţionari. Nu am crezut că vom ajunge, în martie-aprilie, mergând prin ţară pe străzile pustii doar un personal medical aflat în prima linie, expus, să fie în aceste zile arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroii care au furat ore suplimentare. Din aceşti eroi avem 3.168 confirmaţi pozitiv Covid şi 11 decese”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că este un personal medical care, în februarie-martie-aprilie, era debusolat şi înfricoşat de o lupta inegală, de lipsa medicamente, de condiţii zero: „Acest personal revine în prima linie, cu o atitudine demnă. Personal care a făcut faţă cu resurse minime acestei pandemii”.

Tătaru a adăugat că, în ultima perioadă, apar tot felul de articole „pe site-uri obscure”, unde este acuzat de angajarea unor rude, de afaceri, numai ce a realizat în această perioada nu. De asemenea, el a evocat şi tema testărilor.

„Se spune că nu au fost făcute testări, dar până acum s-au făcut 640.000 teste la circa 350.000 cetăţeni. Guvernul nu blochează testările. Unele protocoale au fost modificate pe parcursul pandemiei în funcţie de necesităţi. Orice autoritate locală poate desfăşura activităţi medicale într-un spital sau un spaţiu special amenajat”, a susţinut Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a apreciat acuzaţiile ca fiind „dureroase”, în condiţiile în care 30 de ani din viaţă şi i-a dedicat domeniului medical: „Se mai vorbeşte de demisia de onoare. Mă bucur că găsiţi la mine onoare, dar demisia aş fi preferat să îmi fi fost cerută în martie-aprilie, când se căuta cine pentru carne de tun care să umble prin spitale. Dar nu ar fi drept să plec în acest moment”, a conchis Nelu Tătaru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
refuz,
suplimentare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.