Tătaru, despre starea lui Cătălin Denciu, medicul din Piatra Neamţ transferat în Belgia

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 noiembrie 2020 257 afişări

Medicul Cătălin Denciu este stabil în acest moment, dar critice sunt primele trei zile de tratament, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Tătaru, despre starea lui Cătălin Denciu, medicul din Piatra Neamţ transferat în Belgia

„A ajuns ieri, în jurul orei 12.00. S-a efectuat o procedură de dializă. S-a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Critice sunt cele trei zile pe care le avem în tratament. Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură şi un protocol în arsuri. Aşteptăm evaluări în fiecare zi. Seara la 18 avem nişte informări pe care le face corpul medical de acolo”, spune Nelu Tătaru.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Neamţ, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secţia cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienţii intubaţi.

Medicul va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ. Decizia va fi luată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local programată luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tătaru,
medic,
belgia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.