Tătaru: Adaptăm spitalele pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI. Urmează două săptămâni grele

Autor: Otilia Serescu Postat la 30 iulie 2020 40 afişări

Tătaru: Adaptăm spitalele pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI. Urmează două săptămâni grele

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, joi, că unităţile medicale sunt adaptate, în prezent, pentru a face faţă numărului mare de cazuri ce necesită internare la terapie intensivă, el adăugând că „urmează două săptămâni foarte grele”.

„În acest moment, suntem în săptămânile în care se consumă boala. Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri. Rămâne ca noi, ca sistem sanitar, ca Minister, ca guvern, să adaptăm unităţile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensivă, aparatura, la numărul care în fiecare zi îl vedem ca şi terapie intensivă, ca şi adresabilitate la unităţile de primiri urgenţe. Ventilatoare avem, s-au şi adaptat la spitalele modulare pe care le avem, avem obţinut aviz pentru acel spital pe care-l avem în Chitila, se operaţionalizează astăzi primele 100 de paturi, se vor operaţionaliza tot în zilele următoare şi 100 din cele 500 de paturi din spitalul modular ce ţine de Victor Babeş din Pipera, avem spitalul Elias cu acel spital din incintă, tot spital modular care este operaţional în acest moment şi avem şi unităţile mobile de terapie intensivă pe care în acest moment le avem trimise către Piteşti, Prahova, Galaţi şi Timişoara”, a spus, joi, prezent la Sibiu, Nelu Tătaru.

Conform sursei citate, unităţile sanitare de lângă judeţele puternic afectate de COVID-19 sunt adaptate pentru a face faţă valului mare de îmbolnăviri.

„Noi adaptăm aceste unităţi mobile, după cum ştiţi avem nişte judeţe care în acest moment au o creştere ridicată: Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Braşov, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Adaptăm unităţile medicale din judeţele limitrofe şi din judeţele aflate la distanţă pentru a putea acoperi necesarul atât de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare, cât şi de spitale suport COVID”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.356 de noi cazuri de COVID-19 în România şi 35 de decese la pacienţi confirmaţi pozitiv.

Potrivit GCS, până joi în România au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.609 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 4.005 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tătaru,
ati,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.