Târziu (AUR): În fieful biberalului Flutur, mafioţii fac legea, iar Bode se face că plouă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 septembrie 2021 66 afişări

AUR cere Guvernului să pună capăt complicităţii cu mafia pădurilor şi să ia măsuri pentru identificarea şi sancţionarea tuturor vinovaţilor de agresarea celor doi jurnalişti şi a activistului de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din Bucovina.

Târziu (AUR): În fieful biberalului Flutur, mafioţii fac legea, iar Bode se face că plouă

„Tot mai mulţi activişti implicaţi în depistarea cazurilor de tăieri ilegale de păduri şi de transport ilegal de lemn, dar şi pădurari, sunt victime ale complicităţii dintre instituţiile statului, parlamentari şi companii străine. De data aceasta, activistul de mediu Tiberiu Boşutar şi doi jurnalişti au ajuns la spital, după ce au fost atacaţi în Vatra Dornei de un grup de 20 de persoane, în timp ce filmau un documentar internaţional despre jaful din pădurile noastre. În fieful liberalului Gheorghe Flutur, mafioţii fac legea, iar ministrul de Interne Bode se face că plouă”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

George Simion afirmă că acest caz foarte grav îi determină pe liderii AUR să reitereze ferm solicitările.

„Cerem sancţionarea grupurilor mafiote organizate care taie ilegal lemnul, uneori până la ras, protejarea fondului forestier, creşterea suprafeţelor împădurite, monitorizarea reală a tăierilor şi a transporturilor de masă lemnoasă, precum şi interzicerea proceselor tehnologice excesiv de poluante utilizate de marile companii de prelucrare a lemnului care operează în România. De asemenea, dorim oprirea exploatărilor la scară industrială de către companii din alte state membre UE, care au interzis defrişările pe propriul teritoriu, şi protejarea comunităţilor locale şi întreprinderilor mici şi mijlocii care folosesc lemnul ca sursă principală de combustibil sau materie primă”, a precizat deputatul George Simion.

Un jurnalist şi un activist de mediu au fost bătuţi cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, iar unii dintre agresori au fost duşi la audieri.

Cei doi erau însoţiţi de un alt jurnalist. Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.

„Regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna (jud. Suceava). Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au relatat, pe Facebook, cei de la Greenpeace România.

Mai multe persoane sunt audiate de poliţiştii suceveni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
futur,
bode

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.