Tarile cu cele mai mari cazuri de coruptie

Postat la 15 iulie 2013 115 afişări

O persoana din patru a dat mita anul trecut unui angajat din sectorul public, potrivit unui sondaj al Transparency International, preluat de BBC News. Cercetarea cuprinde rezultatele a 95 de tari si prezinta cateva concluzii ingrijoratoare, scrie incont.ro

Tarile cu cele mai mari cazuri de coruptie

Cea mai mare rata a coruptiei exista in tarile africane. Numai in Sierra Leone 84% dintre respondenti au recunoscut ca au platit mita. De altfel, sapte din noua tari cu o rata mare a acestei infractiuni se afla in Africa sub-Sahariana. La polul opus, printre cele mai corecte natiuni se numara Danemarca, Finlanda, Japonia si Australia, acolo unde numarul celor care au dat mita este de doar 1%.

Cercetarea a luat in calcul analiza situatiei din 95 de state insa, in unele cazuri precum Brazilia si Rusia, anumite date au fost excluse, existand suspiciuni in privinta validitatii raspunsurilor. Pentru fiecare tara in parte exista o marja de eroare de 3% si un esantion de o mie de persoane. Exceptie fac Ciprul, Luxembourg, Vanuatu si Insulele Solomon, unde esantionul a fost de numai 500 de persoane, asa ca marja de eroare este de +/- 4 procente.

Cititi mai multe pe incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coruptie,
crestere,
cazuri,
mita,
cercetare,
angajare
/actualitate/tarile-cu-cele-mai-mari-cazuri-de-coruptie-11122926
11122926
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.