Tarile care vor participa la interventia militara in Libia

Postat la 18 martie 2011 22 afişări

Mai multe tari, intre care Franta, Canada, Norvegia si Danemarca, vor participa la interventia militara in Libia, in urma rezolutiei adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, in timp ce Polonia intentioneaza sa acorde un sprijin logistic umanitar.

Canada va trimite in Libia sase avioane de vanatoare de tip CF-18, pentru a participa la implementarea rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU, care prevede crearea unei zone de interdictie aeriana si autorizeaza folosirea fortei, relateaza joi presa canadiana.

"Guvernul canadian a luat decizia astazi, tarziu, de a trimite sase avioane de vanatoare de tip CF-18, pentru a se alatura americanilor, britanicilor si francezilor, dar si celorlalte tari care vor participa la impunerea zonei de interdictie aeriana", a precizat postul privat de televiziune CTV, pe site-ul sau.Anuntul mobilizarii aparatelor canadiene este "iminent", potrivit televiziunii publice CBC.Intre 120 si 200 de soldati vor insoti avioanele CF-18 - echivalentul canadian al aparatului F-18 american - acolo unde vor avea baza, fara indoiala in Italia, potrivit site-urilor Globe and Mail si CBC.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tari,
Libia,
interventie militara
/actualitate/tarile-care-vor-participa-la-interventia-militara-in-libia-8073222
8073222
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.