Tăriceanu: Statul trebuie să aloce 0,5% din PIB/an (500 mil. euro) pentru apariţia unor poli industriali

Postat la 30 noiembrie 2012 14 afişări

Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier liberal, readuce în discuţie ideea unui "plan de reindustrializare" a României, prin încurajarea apariţiei unor poli industriali în sectoarele de producţie, efort pentru care statul ar trebui să aloce, spune el, 0,5% din PIB anual (peste 500 de milioane de euro).

Premierul care, în mandatul său la Palatul Victoria (2005-2008) a susţinut că nu ne permitem să fim competitivi doar cu salarii mici, susţine, la câţiva ani de atunci, că România trebuie să devină competitivă pe plan european prin încurajarea industriei şi deplânge faptul că la nivelul conducerii PNL nu a fost propus un plan de relansare economică, deşi liberalilor le-ar fi fost recunoscute, de-a lungul vremii, virtuţi în elaborarea unor planuri de dezvoltare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tariceanu,
stat,
alocare,
pib,
industrie
/actualitate/tariceanu-statul-trebuie-sa-aloce-0-5-din-pib-an-500-mil-euro-pentru-aparitia-unor-poli-industriali-10360484
10360484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.