Tăriceanu: Bugetul nu presupune suficiente măsuri de reformă. Să negociem un deficit mai mare cu 1%

Postat la 21 ianuarie 2013 16 afişări

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că şi-a dorit ca bugetul de stat pentru acest an să presupună măsuri de reformă "abrupte", care nu vor mai putea fi realizate în altă perioadă, avansând ideea negocierii unui deficit mai mare cu 1% cu oficialii europeni.

"Eu am spus foarte simplu că este un buget care nu-mi inspiră optimism şi că mi-aş dori mai mult, pentru PNL, pentru USL, pentru Guvern, pentru ce facem noi pentru ţară şi am subliniat faptul că poate suntem într-un moment politic unic. Nu ştiu dacă în următorii 15-20 de ani România se va mai regăsi în situaţia de a mai avea o majoritate atât de puternică, care să poată să adopte măsuri de reformă abrupte, dar care să aducă consecinţele pozitive în perioada imediat următoare", a susţinut Tăriceanu.

El a mai subliniat că anul viitor este un an electoral, "puţin propice pentru adoptarea unor măsuri de reformă puternice".

Fostul premier a menţionat că măsurile abrupte presupun reducerea cheltuielilor din capitolele bugetare, colectarea eficientă a impozitelor şi combaterea evaziunii fiscale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tăriceanu,
buget,
reformă
/actualitate/tariceanu-bugetul-nu-presupune-suficiente-masuri-de-reforma-sa-negociem-un-deficit-mai-mare-cu-1-10510996
10510996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.