Ţări care riscă să dispară de pe harta lumii, din cauza crizei climatice. Aproape 50 de state cer măsuri imediate

Postat la 12 august 2021 911 afişări

Ţări care riscă să dispară de pe harta lumii, din cauza crizei climatice. Aproape 50 de state cer măsuri imediate

Aproape 50 de state, cele mai vulnerabile la schimbările climatice, avertizează că sunt „pe cale de dispariţie”, dacă nu se iau măsuri imediate.  Cel mai disperat semnal de alarmă a venit din Maldive, unde impactul crizei climatice este descris ca „absolut catastrofal”.

„Plătim cu viaţa noastră pentru emisiile de dioxid de carbon ale altora”, a declarat Mohamed Nasheed, fost preşedinte al Maldive, citat de Digi 24. Mesajul său a fost exprimat în numele celor aproape 50 de ţări vulnerabile la schimbările climatice.

Maldive este mai ameninţată decât orice altă naţiune de creşterea nivelului apei. Potrivit lui Mohamed Nasheed, raportul prezice un impact „absolut catastrofal” asupra Maldivelor, schimbările climatice ducându-le „în pragul dispariţiei”.

Cu un risc asemănător se confruntă şi Kiribati, care ar putea dispărea, de asemenea, de pe harta lumii, din cauza apelor în creştere.

Reacţia vine în contextul publicării celui mai amplu raport din istorie referitor la schimbările climatice, numit „Cod roşu pentru umanitate”.

Pe lista roşie este pus şi Yemen. Totodată, semnalul de alarmă vizează Lagos (Nigeria) şi Manila (Filipine), unde evenimentele meteorologice extreme din ultimii ani sunt din ce în ce mai frecvente.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cauza,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.