Ţara în care anul durează 13 luni. Sâmbătă a intrat în 2014

Postat la 13 septembrie 2021 96 afişări

Ţara africană a marcat sâmbătă începutul unui nou an, în ciuda dificultăţilor cauzate de creşterea preţurilor şi de războiul şi criza foametei care se dezlănţuie în nordul ţării.

Ţara în care anul durează 13 luni. Sâmbătă a intrat în 2014

La trecerea în noul an, jurnaliştii de la BBC au analizat moştenirea culturală a Etiopiei, precum şi calendarul unic în lume.

În Etiopia anul durează 13 luni

Calendarul etiopian este cu şapte ani şi opt luni în spatele calendarului occidental, sâmbătă fiind marcat începutul anului 2014. Acest lucru se datorează faptului că ţara calculează în mod diferit anul naşterii lui Isus Hristos. Când Biserica Catolică şi-a modificat calculul în 500 d.Hr., Biserica Ortodoxă Etiopiană nu a făcut-o.

Noul an începe pe 11 septembrie în calendarul occidental sau pe 12 septembrie în anii bisecţi, la începutul primăverii.

În Etiopia este „simplu”: 12 luni au fiecare 30 de zile, iar a 13-a – ultima din an – are cinci sau şase zile, în funcţie de anul bisect.

Timpul este, de asemenea, contorizat diferit – ziua fiind împărţită în două intervale de 12 ore începând de la 06:00, ceea ce ar face atât la prânz, cât şi la miezul nopţii ora şase în timpul etiopian.

Singura ţară africană care nu a fost colonizată niciodată

Italia a încercat să invadeze Etiopia, sau Abisinia, aşa cum era cunoscută în 1895, când puterile europene scoteau continentul african între ele – dar a suferit o înfrângere umilitoare.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incepere,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.