Ţara europeană unde persoanele nevaccinate vor fi izolate în casă şi nu vor mai avea voie să meargă decât la muncă sau să îşi cumpere mâncare

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 noiembrie 2021 71675 afişări

Ţara europeană unde persoanele nevaccinate vor fi izolate în casă şi nu vor mai avea voie să meargă decât la muncă sau să îşi cumpere mâncare

Aproximativ două milioane de persoane care nu au fost complet vaccinate împotriva Covid-19 au fost plasate în izolare în Austria, în contextul în care ţara se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri, relatează BBC.

"Nu luăm această măsură cu uşurinţă, dar, din păcate, este necesară", a declarat cancelarul Alexander Schallenberg.

Persoanele nevaccinate vor avea voie să iasă din casă doar pentru a merge la muncă sau pentru cumpărarea de alimente.

Aproximativ 65% din populaţia Austriei este complet vaccinată - una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest.

Între timp, rata de infectare de şapte zile este de peste 800 de cazuri la 100.000 de persoane, una dintre cele mai ridicate din Europa.

Europa a devenit din nou regiunea cea mai grav afectată de pandemie, iar mai multe ţări introduc restricţii şi avertizează asupra creşterii numărului de cazuri.

Măsurile adoptate luni de Austria, care vin pe fondul presiunii tot mai mari asupra spitalelor din ţară, vor dura iniţial 10 zile. Vor fi scutiţi copiii sub 12 ani şi persoanele care s-au vindecat recent.

În weekend, sute de persoane au protestat în Viena, fluturând bannere pe care scria: "Corpurile noastre, libertatea noastră de a decide".

Persoanele nevaccinate aveau deja interdicţie de a merge la restaurant, coafor şi cinematograf.

Guvernul spune că poliţia va efectua controale punctuale în spaţiile publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
austria,
restricţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.