Ţara europeană care revine la viaţă: Angajatorii reîncep să recruteze pe fondul relaxării restricţiilor de circulaţie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 20 aprilie 2021 394 afişări

Ţara europeană care revine la viaţă: Angajatorii reîncep să recruteze pe fondul relaxării restricţiilor de circulaţie

Angajatorii din Marea Britanie au încep să recruteze din nou în martie pe măsură ce privesc dincolo de redeschiderea economiei, conform unor date oficiale care vor îmbunătăţi speranţele cetăţenilor britanici.

Biroul Naţional de Statistică (ONS) a declarat că piaţa muncii  a fost relativ stabilă de-a lungul ultimelor luni de lockdown. Rata şomajului a ajuns la o medie de 4,9% în cele trei luni de dinaintea lui februarie, în timp ce rata de concedieri a scăzut cu mult faţă de perioada din toamnă, înainte de extinderea schemei guvernamentale de ajutor pentru angajaţi, scrie Financial Times.

Cu toate acestea, rata de angajare dintre noiembrie şi ianuarie a scăzut prin comparaţie cu perioada precedentă la 75,1%, iar rata de inactivitate pentru bărbaţi a crescut la cel mai înalt nivel din 2011 încoace. Datele în timp real colectate de agenţia guvernamentală HM Revenue & Customs au scos în evidenţă o scădere lunară de 56.000, sau 0,2%, în ceea ce priveşte numărul de angajaţi cu state de plată din martie – primul declin după câteva luni de revenire.

Însă cel mai promiţător semn de recuperare a fost reprezentat de creşterea ritmului de angajări din ultimele săptămâni. ONS a declarat că ofertele de angajare au crescut în martie cu 16% faţă de luna precedentă, cu toată că angajările au scăzut în perioada anterioară de carantină.

„Chiar dacă piaţa muncii continuă să se înfrunte cu pandemia, există mai multe semne de schimbare”, spune Tej Parikh, economist-şef al Institutului pentru Directori din Regatul Unit. El se aşteaptă ca rata şomajului să crească de-a lungul anului, pe măsură ce companiile vor încerca să îşi consolideze bilanţurile şi programele guvernamentale de susţinere vor lua sfârşit, însă a declarat că va lua naştere o „creştere semnificativă a noilor poziţii”.

Unul dintre factorii care vor defini recuperarea produsului intern brut (PIB) constă în campaniile de vaccinare anti-COVID-19. Marea Britanie a administrat până acum peste 43 de milioane de vaccinuri, acoperind cu prima doză 49,3% din populaţia ţării.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.