Ţara DISTRUSĂ complet de pandemia de COVID-19. Aici decesele în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 59 de ani au crescut cu 317% iar numărul de cazuri noi în această grupă de vârstă a crescut cu aproape 600%

Autor: Andra Stroe Postat la 02 aprilie 2021 1209 afişări

Ţara DISTRUSĂ complet de pandemia de COVID-19. Aici decesele în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 59 de ani au crescut cu 317% iar numărul de cazuri noi în această grupă de vârstă a crescut cu aproape 600%

În ţara cu cele mai multe decese zilnice cauzate de COVID-19 şi peste 100.000 de noi cazuri pe zi, furia locuitorilor creşte din cauza lipsei de acces şi a ritmului lent al vaccinărilor, pe fondul unui sistem de îngrijire a sănătăţii care se apropie de colaps, scrie CNBC.

Frustrarea născută în jurul accesului la vaccinuri şi întârzierile au devenit parte din rutina ţării. Săptămâna trecută, oficialii din Macapá, capitala statului nordic Amapá, au anunţat o suspendare temporară a programului de vaccinare din cauza lipsei de vaccinuri. „Ritmul de vaccinare este de 10 ori sub capacitatea naţiunii”, a declarat Miguel Nicolelis, un neurolog şi cercetător brazilian de la Universitatea Duke.

Doar 2,1% dintre brazilieni au primit ambele doze de vaccin şi doar o treime din cele 77 de milioane de brazilieni care sunt primii eligibili pentru vaccinuri – persoanele în vârstă, lucrătorii din domeniul sănătăţii şi comunităţile indigene – sunt vaccinate. Mai puţin de 7% dintre brazilieni au primit cel puţin o doză din ianuarie.

Numărul redus de vaccinări reprezintă o inversare puternică pentru o ţară care a fost considerată mult timp ca una dintre cele mai bine pregătite state din lume în ceea ce priveşte vaccinările. Într-un sondaj recent, 76% dintre brazilieni consideră că vaccinarea este mai lentă decât ar trebui să fie.

Decesele în rândul brazilienilor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 59 de ani au crescut cu 317% de la începutul anului până la mijlocul lunii martie 2021, iar numărul de cazuri noi în această grupă de vârstă a crescut cu aproape 600%.

Cazurile în creştere copleşesc spitalele, deoarece adulţii mai tineri rezistă mai mult decât vârstnicii în intubaţie, ceea ce implică şi mai multe resurse. Un sondaj prevede o penurie de oxigen în cel puţin 78 de oraşe, iar medicamentele utilizate pentru intubare ar putea fi, de asemenea, deficitare.

Creşterea cazurilor şi deceselor cauzate de coronavirus din Brazilia şi ritmul lent de vaccinare reprezintă o ameninţare pentru sănătatea globală, a spus Nicolelis, avertizând că pandemia nu poate fi suprimată în cazul în care Brazilia persistă în criză. El şi alţi specialişti din medicină îşi fac griji cu privire la răspândirea mutaţiilor mai periculoase ale coronavirusului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
vaccinari,
brazilia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.