Ţara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume plănuieşte să îşi imunizeze toţi cetăţenii cu vârste de peste 16 ani până în luna aprilie. Ce loc ocupă România la nivel mondial

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 08 ianuarie 2021 60 afişări

Ţara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume plănuieşte să îşi imunizeze toţi cetăţenii cu vârste de peste 16 ani până în luna aprilie. Ce loc ocupă România la nivel mondial

Israelul a semnat recent un acord cu gigantul american Pfizer pentru o nouă serie de doze ale vaccinului anti-COVID-19, autorităţile plănuind astfel să imunizeze toţi cetăţenii trecuţi de 16 ani până la finalul lunii martie. În schimb, compania farmaceutică va primi un set prelungit de date despre programul de inoculare, transmite Bloomberg.

Peste 1,7 milioane de israelieni, circa 18% din populaţie, au primit până acum prima doză a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, ceea ce reprezintă cea mai mare rată de imunizare la nivel mondial. Totuşi, autorităţile au avertizat că ritmul va scădea, de vreme ce noile doze vor ajunge în ţară abia în luna februarie.

CEO-ul Pfizer Albert Bourla a declarat că Israelul poate deveni „un stat model” în ceea ce priveşte combaterea coronavirusului, iar sistemul medical din ţară îşi va împărţi datele pentru a ajuta la dezvoltarea a tot mai multe strategii de terminare a pandemiei.

Cercetătorii băncii centrale din Israel spun că programul de vaccinare va rezulta într-o creştere economică de 6,3% în 2021 şi de 5,8% în 2022.

Autorităţile pun ritmul rapid de vaccinare pe seama accesului universal la asistenţă medicală, sistemului sanitar centralizat şi digitalizării sistemelor de stocare a datelor.

Potrivit datelor colectate de Bloomberg, România ocupă locul 14 la nivel global în funcţie de numărul de doze administrate, cu 76.400 până pe 7 ianuarie, întrecând ţări ca Franţa, Ungaria şi Portugalia. De asemenea, România deţine poziţia a cincisprezecea la nivel mondial în ceea ce priveşte rata de vaccinare, cu 0,39 per suta de locutori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
israel,
pfizer,
program

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.