Ţara care interzice populaţiei călătoriile în străinătate şi chiar îi ameninţă cu amenzi uriaşe pe cei pleacă în alte ţări

Postat la 23 martie 2021 370 afişări

Ţara care interzice populaţiei călătoriile în străinătate şi chiar îi ameninţă cu amenzi uriaşe pe cei pleacă în alte ţări

Marea Britanie îi ameninţă cu amenzi pe cei care plănuiesc să călătorească în străinătate fără un scop întemeiat. Parlamentul va vota săptămâna viitoare introducerea unei amenzi de 5.000 de lire, pentru cei care aleg să părăsească ţara în scop turistic.

Marea Britanie vrea să se asigure că toţi cetăţenii iau în serios restricţiile impuse de autorităţi, odată cu creşterea numărului de cazuri noi COVID-19. Prin urmare, îi ameninţă cu amenzi usturătoare pe cei care aleg să plece în vacanţă în străinătate, scrie BBC News.

Noua sancţiune va fi prevăzută într-un proiect de lege care se va dezbate în Parlament, în decursul zilei de joi. Nici în prezent călătoriile în străinătate fără un scop întemeiat nu sunt acceptate, conform regulilor carantinei, care le cer oamenilor să rămână acasă. Însă, această regulă va expira luni, 29 martie.

Prin urmare, britanicii vor dezbate o nouă lege, care va cuprinde şi interdicţia de a părăsi teritoriul ţării fără un motiv întemeiat. Amenda pentru încălcarea acestei legi este de 5.000 de lire.

Britanicii sperau să poată relua călătoriile în străinătate de pe 17 mai, însă, din cauza creşterii rapide a numărului de cazuri COVID-19 în toată Europa, Neil Ferguson i-a sfătuit pe cetăţeni să aleagă destinaţii interne pentru următoarele vacanţe.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
strainatate,
amenzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.