Ţara care a devenit ultimul punct fierbinte al pandemiei în Europa, iar cazurile se răspândesc mai repede decât în Statele Unite

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 septembrie 2020 473 afişări

Ţara care a devenit ultimul punct fierbinte al pandemiei în Europa, iar cazurile se răspândesc mai repede decât în Statele Unite

Autorităţile spaniole au înregistrat peste 53.000 de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână. Raportându-ne la populaţie, numărul spune că virusul se răspândeşte mai repede decât în Statele Unite şi de două ori mai repede decât în Franţa, ţară cu care Spania împarte o graniţă de peste 600 de kilometri.

Antoni Trilla, epidemiolog în cadrul Institutului pentru Sănătate Globală din Barcelona, spune că numărul poate reprezenta o frântură din viitorul Europei, potrivit Business Insider.

„Poate că Spania este canarul din mina de cărbune. Ne pot urma multe ţări – dar să sperăm că nu cu aceeaşi viteză şi nu cu acelaşi număr de cazuri”, a declarat Trilla.

Infecţiile cu coronavirus cresc, de asemenea, şi în Italia, Belgia, Grecia, Germania şi Europa de Est.

De când autorităţile spaniole au relaxat măsurile de distanţare socială în luna iunie, evenimentele familiale, petrecerile stradale, cluburile de noapte şi activităţile turistice au fost învinuite în mod constant pentru reapariţia coronavirusului.

Pe 1 septembrie, Spania este a noua ţară la nivel mondial în ceea ce priveşte număr de cazuri cu coronavirus, cu 462.858 de infecţii şi peste 29.000 de decese.

Totuşi, ultimele cazuri sunt mai puţin mortale comparativ cu perioada în care a început pandemia. Rata de mortalitate din Spania ajungea la sfârşitul lunii august la 6,6%, aproape jumătate din recordul înregistrat în luna mai – 12%. Atunci, vârsta medie de infecţie era de 60 de ani, comparativ cu 37 de ani în prezent.

„Spitalele vor fi din nou pline – dar vom fi pregătiţi”, spune dr. María del Mar Vázquez, directorul unei instituţii medicale din Málaga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
cazuri,
pandemie,
infectii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.