Talibanii: Moartea lui Osama ben Laden va oferi un "nou elan" luptei din Afganistan

Postat la 07 mai 2011 22 afişări

Moartea lui Osama ben Laden, liderul al-Qaida ucis de un comando american in Pakistan, va oferi un "nou elan" luptei impotriva "invadatorilor" in Afganistan, au afirmat insurgentii talibani afgani, intr-o declaratie publicata vineri.

"Emiratul islamic (numele pe care si-l dau talibanii afgani-n.r.) apreciaza ca martiriul seicului Osama ben Laden va oferi un nou elan luptei actuale impotriva invadatorilor, in aceasta faza cruciala a jihadului (razboi sfant)", se arata intr-un mesaj electronic al purtatorului de cuvant taliban Tariq Ghazniwal. Aceasta este prima reactie a talibanilor afgani in care admit ca ben Laden este mort. Osama ben Laden a fost ucis in noaptea de duminica spre luni, intr-o operatiune a fortelor speciale americane, la Abbottabad, un oras din Pakistan. In mesajul lor, talibanii afgani le recomanda statelor occidentale sa "nu se complaca in optimismul" declansat de disparitia lui ben Laden.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
talibani,
sua,
be laden,
lupta,
afganistan
/actualitate/talibanii-moartea-lui-osama-ben-laden-va-oferi-un-nou-elan-luptei-din-afganistan-8243267
8243267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.