Taifun în China: Cel puţin trei oameni au murit şi o jumătate de milion au fost evacuaţi

Postat la 15 iulie 2013 31 afişări

Cel puţin trei persoane au murit, iar aproximativ o jumătate de milion au fost evacuate, după trecerea taifunului Soulik care a atins duminică estul Chinei.

Taifun în China: Cel puţin trei oameni au murit şi o jumătate de milion au fost evacuaţi

 Potrivit agenţiei China Nouă, trei persoane au murit în provincia Guangdong unde, potrivit staţiilor meteorologice locale, în numai 20 de ore, nivelui apei a atins 25 de centimetri.

Soulik a atins provincia de coastă Fujian, cu rafale de vânt de aproape 120 de kilometri pe oră. Taifunul a fost retrogradat ca depresiune tropicală, a precizat serviciul meteorologic chinez.

Peste 500.000 de persoane au fost adăpostite în Fujian şi în provincia vecină Zhejiang, iar 5.500 de militari au fost mobilizaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/taifun-in-china-cel-putin-trei-oameni-au-murit-si-o-jumatate-de-milion-au-fost-evacuati-11122598
11122598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.